MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
29 Ocak 2015 Perşembe

S`eline Sağlık

Okulların tatil olması ile beraber anneli çocuklu evde vakit geçirmeler, televizyon izlemeler, öğlene kadar uyumalar ve birlikte keyifli zaman geçirmeler dönemi başlamış bulunmakta. Hele ki hava azda olsa soğuksa evde yemek yapıp keyifli vakit geçirmek gibisi yok.

Çocuklarla beraber birlikte vakit geçirebileceğiniz onların da keyif almasını sağlayacak yemek tarifleri ile beraberiz bu hafta. Deneyen herkese afiyet olsun.

 

UĞUR BÖCEKLERİ

MALZEMELER

-125 gr yumuşatılmış tereyağı

 

 -1 yumurta

 

 -1 yemek kaşığı yoğurt

 

 -1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

 

 -Un

 

 -1 çay kaşığı tuz

 

  -200 gr labne peyniri

 

  - Birkaç dal dereotu

 

  -5 kiraz domates

 

  -20 adet tane karabiber

 

  -10 dilim zeytin

 


YAPILIŞI

-Kurabiye için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar un ekleyerek iyice yoğurun.

 

-Streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hafifçe unlanmış zeminde ya da yağlı kağıt arasında hamuru merdaneyle açın.

 

-Kenarı tırtıklı kurabiye kalıbıyla daireler kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

 

-Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer yanda labne peyniri ve kıyılmış dereotunu bir kasede karıştırın.

 

-Soğumuş kurabiyelerin üzerine labne peynirini sürün. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arka kısmından minik bir üçgen parça kesip çıkarın.

 

-Üzerlerine tane karabiberleri saplayın. Baş kısmına kürdanla delik açıp içine dereotunun ince saplarından kesip yerleştirin ve bir dilim zeytin takıp uğur böceklerini oluşturun.

 

- Uğur böceklerini bisküvilerin üzerine yerleştirip servis yapın.

 

 SOSİS ÇUBUKLARI

MALZEMELER

 -12 kokteyl sosis

 -115 gr un

 -70 gr mısır nişastası

 -1 yemek kaşığı toz şeker

 -Yarım su bardağı süt

 -1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 -Yarım çay kaşığı tuz

 -3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

 -1 yumurta akı

   KIZARTMAK  İÇİN

   -Ayçiçeği yağı

 

YAPILIŞI

-Sosisleri çöp şişe geçirin.

-Un, nişasta, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.

-Süt, ayçiçeği yağı ve yumurta akını ekleyerek çırpın.

-Sosisli çöp şişleri hamura batırıp kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.

-Çeşitli soslarla birlikte servis yapın.

 

ELMA ŞEKERİ

MALZEMELER

   -8 kırmızı elma

 

   -4 su bardağı toz şeker

 

   -2 su bardağı su

 

   -2 tatlı kaşığı limon suyu

 

   -Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

 

   -8 tane tahta çubuk


YAPILIŞI

-Elmaları yıkayıp kurulayın.

-Varsa saplarını koparıp tahta çubukları sap kısımlarına batırın.

-Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyu ve gıda boyasını ekleyip karıştırın.

-Karışımdan kaşığın ucuyla alıp bir tabağa damlatın. Karışım katılaşıyorsa hazır demektir.

-Elmaları bu karışıma bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin. Şeker sertleşene kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin.

 

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]


 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi